Wie zoeken we?

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum wordt gerund door vrijwilligers en kan uw hulp goed gebruiken. Elk weekend is het museum geopend, wat betekent dat er elk weekend iemand nodig is bij de receptie, in het museumcafé en als suppoost. Maar door de week is er ook genoeg te doen, zoals het gebouw onderhouden en schoonmaken. Ook zijn er vrijwilligers nodig die thuis administratie op de computer doen.

Bent u handig met een schilderskwast of heeft u groene vingers? Of vindt u het leuk voorwerpen te fotograferen? Ook in de horeca kunnen we uw hulp gebruiken, bijvoorbeeld koffie schenken tijdens vergaderingen. Of bent u goed in het rondleiden van bezoekers? Misschien vindt u het leuk om bezoekers te ontvangen en entreebewijzen te verkopen. Voor al deze werkzaamheden (én meer) bent u bij het museum aan het juiste adres.

Passende werkzaamheden

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is altijd op zoek naar mensen die zin hebben om in hun vrije tijd nuttig bezig te zijn, met werkzaamheden die bij hen passen. Affiniteit met treinen, spoorwegen of geschiedenis is niet nodig. U kunt eerst eens ‘meelopen’ met een vrijwilliger van het museum, om te kijken of het iets voor u is. Ook is het mogelijk u aan te melden voor meerdere functies.

IMG_8043

Werkgroepen

De vrijwilligers werken in teams; de zogenaamde ‘werkgroepen’. Elke werkgroep heeft een coördinator en komt geregeld samen voor een vergadering om de taken te verdelen en actuele zaken te bespreken. Klik hier voor meer informatie over deze werkgroepen.

Cursussen

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum biedt vrijwilligers de mogelijkheid om (werkgerelateerde) cursussen en workshops te volgen, denk bijvoorbeeld aan een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) of collectieregistratie.

Elke vrijwilliger van het museum krijgt gratis ons officiële informatieblad vier keer per jaar thuisgestuurd.

Aanmelden als vrijwilliger?

Lijkt het u leuk om mee te werken en wilt u zich aanmelden als vrijwillig medewerker? Dat kan. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via het onderstaande contactformulier. Ook wanneer u meer informatie wilt hebben kunt u dit contactformulier gebruiken.

 

    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.