Donateurs

Mede dankzij uw donaties is het station van Zuidbroek behouden! 

Na jaren van voorbereiding is het in 2014 gelukt:  Het station Zuidbroek is definitief behouden voor het nageslacht! Dit gebouw stond in 2001 op de slooplijst van de Nederlandse Spoorwegen. Het betreft hier een 3e klasse Staatsspoor station dat gebouwd werd in 1865. Het is het laatste nog bestaande station van dit type. Dankzij de stichting NNTTM (sinds eind 2006 officieel eigenaar) is het gebouw gered van de sloop en is het trein- en trammuseum gerealiseerd na jaren hard werken aan de restauratie waarbij de karakteristieke elementen zoals de zijvleugels en de authentieke bovenbouw opnieuw zijn opgebouwd, nadat deze in de vijftiger jaren van de vorige eeuw verwijderd waren.

Door de inzet van vele vrijwilligers en de financiële en materiële hulp van sponsoren en fondsen heeft geleid tot een imposant hersteld station. Om het geheel in uitstekende staat te kunnen houden is blijvend onderhoudswerk  nodig. De kosten daarvan zijn niet gering. Ook voor de verdere exploitatie zijn we mede afhankelijk van de financiële ondersteuning van donateurs en sponsoren. Mede dankzij deze bijdragen is het NNTTM in staat haar activiteiten uit te voeren.

En naast financiële bijdragen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

U kunt ons meehelpen door donateur te worden!

Donateurs ontvangen vier keer per jaar het officiële informatieblad “Het Tussenstation”. Hierdoor blijft u  op de hoogte van al het NNTTM nieuws. Ook is er in dit blad aandacht voor de geschiedenis van de spoorwegen in het noorden van Nederland. Dit gebeurt aan de hand van foto’s en achtergrondartikelen.
Als donateur profiteert u bovendien van ruim 50% korting op de toegangsprijs.

Meer informatie

Voor meer informatie over het donateurschap kunt u het NNTTM-infopakket voor donateurs aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat (zie ‘Contact‘).

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen.