Exposities

Treinen, in spoor I en H0

Na de mini-expositie over tragische treinreizen, is de werkgroep Expositie van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum druk geweest met de nieuwe mini-expo in het museum: ‘Märklin-treinen, in spoor I en H0.

Deze uitnodigende expositie geeft een inkijkje in de geschiedenis van het zeer gerenommeerde merk uit Duitsland. De informatiepanelen worden afgewisseld door miniatuurtreinen in schaal H0 (1:87) en schaal I (1:32). Beide modellen zijn afkomstig van schenkingen die het NNTTM in het verleden heeft ontvangen.

Mini Expositie H0 Noord-Nederlands Trein & Tram Museum
Märklin-treinen: Foto NNTTM

Tragische Treinreizen

Tragische Treinreizen: Foto NNTTM

In aanvulling op de reguliere activiteiten (vaste expositie, treinsimulator en de modelbaan), besteedt het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum aandacht aan een aantal spoorwegongevallen die in het noorden van het land hebben plaatsgevonden.

Onder de pakkende titel ‘Tragische Treinreizen’ wordt stilgestaan bij het leed achter deze woorden. Bij de spoorwegen in Nederland zijn er talrijke ongelukken geweest. Ontsporingen en botsingen met treinen of andere voertuigen. Er zijn heel bekende treinongelukken die veel aandacht hebben gekregen en treinongelukken die nauwelijks opvielen.

De ontsporing bij het Oranjekanaal in 1913 en de frontale botsing bij Winsum in 1980 hebben als gemene deler dat ze in het noorden plaats hebben gevonden en bekend zijn. Deze twee treinongevallen dienen als onderlegger voor de expo ‘Tragische Treinreizen’, welke vanaf heden is te zien in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.


[logoshowcase]

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen.