Op 15 december 2017 organiseert het NNTTM een Weihnachtsreise nach Weener. Dit in samenwerking met het Organeum, de St.-Georgs-Kirche en Arriva. 

De reis begint in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Daar kunt u vanaf 16.30 uur terecht voor een rondleiding en een stamppot-buffet in het museumcafé. Vervolgens vertrekken we met de trein van 19.16 uur naar Weener waar we om ca. 19.50 uur aankomen. 

We krijgen daar een rondleiding door het organeum. Het Organeum is een museum dat gewijd is aan toetsinstrumenten. De collectie omvat meer dan 100 historische toetsinstrumenten. Het museum werd in 1997 opgericht en is gevestigd in een herenhuis dat dateert uit 1870. Het staat in het oude centrum van Weener en heeft als doelstelling bij te dragen aan de ontwikkeling, onderzoek en promotie van de Noordwest-Duitse orgelgeschiedenis. 

Vervolgens lopen we naar de Evangelisch-Hervormde St.-Georgs-Kirche, een kerkgebouw waarvan het oudste deel, het schip, stamt uit de dertiende eeuw. Het koor dateert uit de vijftiende eeuw. De losstaande kerktoren is gebouwd in 1738. Het pronkstuk van de kerk van Weener is het kerkorgel uit 1710, ontworpen door Arp Schnitger. Het behoort tot diens latere werk. Het werd mede gebouwd door zijn zoon Franz Caspar Schnitger. In 1782 is het door de orgelbouwer Johann Friedrich Wenthin uitgebreid en van een orgelkas in rococostijl voorzien. Hier geeft de heer Ludolf Heikens een rondleiding en een mini-concert op het orgel. Om 22.08 uur vertrekken we weer richting Zuidbroek waar we om ca. 22.45 uur aankomen.

De totaalprijs van deze Weihnachtsreise is € 35,00 voor niet-donateurs, donateurs betalen € 30,00. U kunt daarnaast als herinnering aan deze avond een gegraveerd wijn– of theeglas bestellen. Gelieve het aantal aan te geven op het aanmeldformulier.

Opgave en betaling voor 10 december 2017. Uw reservering is pas definitief als we uw betaling hebben ontvangen. Het aantal deelnemers is beperkt. 

Fout: Contact formulier niet gevonden.