In het weekend van 23 en 24 september a.s. worden er diverse activiteiten in het stationsgebouw van Zuidbroek georganiseerd.


Het gehele weekend exposeert kunstschilder Rein Pol schilderijen met het thema de Blauwe Engel. Rein Pol heeft een grote variëteit in hetgeen hij schildert, van dieren tot strijkinstrumenten. Zo heeft hij ook een groot aantal schilderijen opgedragen aan de Blauwe Engel. Aansluitend heeft het NNTTM een thema-expositie ingericht over de Blauwe Engel. Voor meer informatie over het werk van Rein Pol, kijk op www.reinpol.nl.


Tevens is het mogelijk om met de S.T.A.R. vanaf Zuidbroek naar Stadskanaal te reizen. Beide dagen rijdt er een Blauwe Engel tussen Stadskanaal en Zuidbroek. Op zaterdag rijdt er een stoomtrein tussen Stadskanaal en Groningen. Klik hier voor de website van de S.T.A.R. Op zondag vindt om 14.30 uur de prijsuitreiking plaats van de fotowedstrijd, die het NNTTM onlangs heeft georganiseerd.


Het stationsgebouw is op zaterdag 23 september a.s. van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op zondag 24 september bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur.


Voor de dienstregeling kunt u bellen met het secretariaat op 0598 – 45 36 96 (na 17.30 uur).
 
Het NNTTM gaat in het oudste stationsgebouw van de provincie een spoorwegmuseum inrichten met daarin aandacht voor de geschiedenis van de spoorwegen in het noorden van Nederland. Het is de bedoeling dat daarvoor het stationsgebouw volledig in oude staat wordt teruggebracht.