Door Ingrid van der Tuin – vrijwilligster

Sinds een paar maanden is het museum geopend en zit ik met veel plezier en af en toe een glimlach bij de receptie. Wat tovert deze glimlach op mijn gezicht? De bezoekers van het museum! “Wat een mooi gebouw!” en “Bijzondere spullen, mooi om te zien!” zijn veelgehoorde reacties als mensen ons museum verlaten.

Als bezoekers het gebouw voor het eerst betreden, is het een ander verhaal: “Wat is dat?” is dan de meest gehoorde reactie. Na een geruststellend: “U kunt er gewoon op staan, hoor!” worden de bezoekers nieuwsgierig naar de reden waarom er een ‘kijkgat’ voor de balie zit.

Wat is nu het geval? Bij de receptie zit een venster in de vloer. Hierdoor kan men een blik werpen op de oude waterberging van het station. Vroeger bestond er nog geen waterleiding en maakten mensen gebruik van een waterput. Boerderijen en statige panden hadden een waterberging, zoals het station. Na deze uitleg, zijn het vooral kinderen die nog een tijdje met open mond bij het ‘kijkgat’ blijven zitten.

Zolang de reacties van bezoekers zo blijven, blijf ik met een glimlach bij de receptie zitten.

 

Opmerking van de redactie: heb jij ook een leuke ervaring die je graag wilt delen via de website stuur dan een berichtje naar administratie@nnttm.nl