Pax Jazzband in het museumcafé – 28 februari 2016

Het NNTTM haalt met de Pax Jazzband swing in huis

Tijdens het vierde museumconcert laat de Pax Jazzband op 28 februari a.s. vanaf 11.00 uur haar sprankelende New Orleans muziekhoren en swingt het in het museumcafé als nooit tevoren.
Als New Orleans orkest draait de Pax al meer dan 35 jaar mee binnen de jazzwereld en daarbuiten. U kent ze vast. Op straat spelend met een danseres met paraplu voorop of zoals in het NNTTM als zaalband.

03

Een van de leden is onze dorpsgenoot Herman Blaauw. Hij blaast de trompet al net zolang als de band bestaat. Na omzwervingen door binnen- en buitenland, nu voor hem dus een echte thuisschnabbel in ‘zijn’ stationsgebouw. De andere paxleden zijn René Kuiper (Banjo & Zang); Hendrik Schuitema (Drums); Jan Wouters (Sousafoon); Gerrit Baas (Trombone); Rob Bosloper ( Klarinet).

 

Om alvast in de stemming te komen kunt u hun muziek beluisteren op www.paxjazzband.nl of op youtube. Maar u wilt het natuurlijk live ervaren. Maak daarom samen met de band de twee uur durende reis door de New Orleans muziek van dixieland, blues, negro spirituals en samba’s op 28 februari a.s. U bent van harte welkom om mee te swingen. Met een toegangskaartje van € 5,= voor het museum, is het bezoek en de beleving van dit concert gratis.
De band treedt kosteloos op, waardoor alle opbrengsten ten goede komen van het museum.
Het museumconcert vindt elke laatste zondagmorgen van de maand plaats. Voor het najaar is er nog plek voor nieuw talent.

2015 pax 22.02.2015 011