Zeer binnenkort kunt u het eerste deel in een serie uit te brengen boeken onder de titel ‘Over Historisch Spoor’ verwachten.


Het eerste deel gaat – hoe kan het ook anders – over de geschiedenis van het station Zuidbroek. In bijna 60 pagina’s wordt uitgelegd hoe het spoorwegknooppunt Zuidbroek zich sinds 1865 heeft ontwikkeld. De hoogte- en dieptepunten van bijna 150 jaar spoorweggeschiedenis worden beschreven.

 In vogelvlucht wordt de geschiedenis van het gebouw, de spoorlijn en het materieel aan de hand van vele foto’s verteld. Een aantal afbeeldingen werd nog niet eerder gepubliceerd.


Met de aanschaf van dit boek steunt u de stichting Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in haar streven het voormalige stationsgebouw van Zuidbroek terug te brengen in de oorspronkelijke staat van 1865 en er vervolgens een trein- en trammuseum in onder te brengen.

Het boekwerk is vanaf medio maart beschikbaar in een beperkte oplage. U kunt nu alvast uw exemplaar reserveren door hier te bestellen: http://www.nnttm.nl/actie.

 

Begunstigers* van het NNTTM betalen slechts € 10,00. Overige geïnteresseerden betalen € 12,50. Exclusief € 2,00 verzendkosten.
*) Donateurs en sponsoren. Geldt niet voor certificaathouders dakpannenactie.