Vandaag was er weer gelegenheid de vorderingen van de restauratie van het station te bekijken. En daar was opnieuw veel animo voor. Zo’n 150 bezoekers – van jong tot oud – kwamen een kijkje nemen. De bezoekers werden rondgeleid om o.a. details van de restauratie te bewonderen zoals de schouwen en de plafondversierselen. Verder werden zij geïnformeerd over hoe het station binnenkort ingericht zal worden als museum. Op de tussenverdieping werd druk gewerkt aan een modelspoorbaan.

Regelmatig worden er interessante objecten aan het museum geschonken. Zo ook vandaag: een kolenschop om de kolen op het vuur van de stoomlocomotief te scheppen, een oude tekening van een stoomlocomotief en een foto van de tram in Winschoten waar de vader van de bezoekster op reed. Daarnaast waren er weer mooie verhalen van oud- station-ambtenaren waar we graag gebruik van zullen maken bij de inrichting.

De reacties van de bezoekers waren lovend al hoe wel er af en toe opgemerkt werd “binnen jou wel kloar veur 10 oktober?” De opening van het museum is namelijk op 10 oktober a.s. De volgende open dag is op zaterdag 9 augustus a.s.

P1040631 P1040628 P1040627 wpid-imag0674.jpg