Herinneringen ophalen in de oude DAMbus? Meevaren op Loodskotter De Eems? Of een uniek kijkje achter de schermen van de verbouwing van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum? Dat kan deze zomer met De Verhalen van Groningen.
De Verhalen van Groningen presenteert komende maanden het project Onderweg. De geschiedenis van reizen en vervoer in Groningen. Deze nieuwe organisatie laat in de zomermaanden samen met het Nationaal Bus Museum weer historische bussen door de provincie rijden. Tegelijkertijd worden verhalen over transport en vervoer in Groningen verzameld en verteld.

Tijdens speciale weekenden in de maanden juni, juli, augustus en oktober rijden weer prachtige historische bussen door de provincie. Behalve het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum doen ook het Brandweermuseum en het Nationaal Bus Museum mee. Aan boord van de bus is een gids die meer vertelt over de omgeving en over de veranderingen in het busvervoer. Komende zaterdag, 7 juni is daarom ook ons museum in wording geopend en wel van 10.00 tot 17.00 uur. Ook voor alleen een bezoek aan het stationsgebouw.

Geïnteresseerden kunnen een plek in de bus reserveren via de website
www.deverhalenvangroningen.nl. De prijzen zijn als volgt:

0 – 4 jaar: gratis (moeten bij volle bus op schoot bij ouders / begeleiders)
4 – 12 jaar: € 5,00
Volwassenen: € 7,50