Wederom een nominatie voor een mooie prijs. Dit keer betreft het een prijs waarvoor landelijk  ingeschreven kon worden. Het NNTTM is hierbij één van de vier genomineerden.

De prijs is vernoemd naar de werktuigbouwkundig ingenieur Willem Wolff (1921-2009), die de techniekgeschiedenis altijd een bijzonder warm hart heeft toegedragen onder het motto “Men moet het verleden kennen om zicht te hebben op de toekomst”.

In aanmerking voor de prijs komen kleinschalige, spraakmakende projecten en initiatieven op het gebied van techniekgeschiedenis. Deze moeten in elk geval voldoen aan de volgende criteria:  

  • Het project of initiatief is tastbaar en/of resulteert in een concreet eindproduct. Het kan bijvoorbeeld gaan om de aankoop of restauratie van een museaal object, het behoud van technisch erfgoed, een tentoonstelling, een educatief programma of een boek.
  • Het moet gaan om een Nederlands project of initiatief.
  • Het project of initiatief betreft de geschiedenis van de techniek

Rowin Penning zal zaterdag a.s. een presentatie houden in Maarssen om de jury ervan te overtuigen dat het NNTTM deze prijs moet winnen.  De prijs bestaat uit een bedrag van € 2.000,- en een plaquette en dient ter ondersteuning en aanmoediging van kleine musea en lokale initiatieven op het terrein van de techniekgeschiedenis.