Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund. Dat de stichting op dit moment ondanks vooralsnog (zeer) beperkte financiële middelen al veel voor elkaar heeft gekregen blijkt ondermeer uit de vele positieve reacties van het publiek, de lokale politiek en uit ondermeer een uitgevoerde subsidiecheck. Een citaat:

‘Belangrijke thema’s zoals behoud van cultuurhistorisch erfgoed, versterken van de identiteit van het platteland, vergroten toeristische infrastructuur en sociale cohesie, hebben door de vrijwilligers op eigen initiatief een krachtige impuls gekregen’.

De stichting is voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Binnen het museum zijn er zeer uiteenlopende werkzaamheden te doen, zoals:

– catering (tijdens open dagen)
– tuinonderhoud
– rondleidingen en souvenirverkoop (tijdens open dagen)
– kluswerkzaamheden
– schoonmaakwerkzaamheden

De vrijwilliger bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij aan het museum besteedt.

Lijkt het u ook interessant om als vrijwilliger actief te zijn bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, neemt u dan contact op met onze secretaris (Jolanda Hut) via telefoonnummer 0598-45 36 96 (na 17.30 uur). Wij geven u graag nadere uitleg en indien gewenst een rondleiding door het stationsgebouw.