Op 24 april organiseert het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum een rondrit langs het noordelijke deel van de Noord-Ooster Locaal Spoorweg. De rit vindt plaats met een historische bus.

 

Aanleiding is het honderdjarig bestaan van de NOLS- lijn Zuidbroek – Delfzijl.  De lijn werd geopend op 5 januari 1910 en moest nieuwe mogelijkheden bieden voor het personen- en goederenvervoer. Alleen in de eerste jaren was de lijn rendabel maar al gauw werd er verlies gemaakt. De moderne motorwagens van het type OMBC (nrs.1904 -1910), die oorspronkelijk gebouwd waren voor het Woldjerspoor, konden hier geen verandering in brengen. In 1934 werd de baan opgeheven en enkele jaren later opgebroken. Tegenwoordig zijn nog enkele gebouwen en dijklichamen overgebleven, zij zijn een stille getuige  van een rijk verleden.

 


Station Nieuwolda, één van de verdwenen stationsgebouwen langs de lijn.

 

Tijdens deze rit krijgt u uitleg over het traject en de historie ervan. Deelname is mogelijk voor € 20,– voor donateurs van het NNTTM. Niet donateurs betalen  € 25,–. De prijs is inclusief lunch en een naslagwerk.
De bus vertrekt om  10.00 uur bij het stationsgebouw in Zuidbroek. Onderweg wordt er in Wagenborgen gestopt voor een lunch en in Delfzijl wacht een kop koffie. Vervolgens wordt u teruggebracht naar Zuidbroek.

 

Opgave voor deze rit is helaas niet meer mogelijk, alle beschikbare plaatsen zijn uitverkocht!