Op dit moment exposeren Jur en Hilda Prins op de entresol van het station.Ze hebben allebei een hobby waar ze veel plezier aan beleven en waar ze veel tijd aan besteden

Hilda is bezig met keramiek, zij vindt klei een heerlijk materiaal om mee te werken, om het met de handen te vormen. Ze kan zich dan ook niet voorstellen dat ze er ooit genoeg van zou krijgen om met klei en verschillende technieken te experimenteren. Jur is bezig met hout. Hij heeft een cursus houtdraaien gevolgd  en na vele uren oefenen worden de resultaten steeds beter. Hout is een fijn materiaal om mee te werken. Elke soort hout heeft een eigen structuur.

En op ieder potje past een deksel. Zo maakt Hilda de potjes van klei en Jur het dekseltje van hout.

Maar zoals vaker met fijne hobby’s loopt ook dit een beetje uit de hand. Het begon met een marktje hier, een  marktje daar en toen ze in Zuidbroek zijn komen wonen hebben ze een atelier annex winkeltje  in de garage ingericht op hun adres Uiterburen 77. Het winkeltje is open op vrijdagmiddag en zaterdag of na afspraak (0598-433262). De kunstwerken die in het station tentoongesteld staan zijn via dit telefoonnummer te reserveren.

DSC02244 DSC02245 DSC02246 DSC02247