Museumconcert Jan Bresters, 31 januari – 11.00 uur

Persfoto 2Jan Bresters en Stadskanaal: twee zaken die onlosmakend met elkaar verbonden zijn. In Jan zijn perceptie in elk geval.
Als hij in 2009 op z’n 16e een triplex-gitaar krijgt en de meeste nummers van The Velvet Underground, Spinvis en de band Johan heeft uitgepluist,schrijft hij zijn eerste nummers, over alles wat hij in 8 lange zomervakantieweken beleefde. Het mag duidelijk zijn dat een zomervakantie in Stadskanaal weinig gezellige liedjes oplevert. Melodieus en catchy is het daarentegen wel. Vrolijk dan weer niet.

Door gebrek aan geld neemt hij demo’s op met een Skype headset en stuurt deze op naar de School voor de Kunsten in Groningen. Hij wordt aangenomen en leert er onder leiding van Jan Henk de Groot zijn nummers te verbeteren. Ook ontmoet hij hier producer Floris Glasbeek waarmee hij veel opnames maakt.

Langzaamaan worden stappen gezet ; Het is juli 2012 als ‘Stories To Exist’ als eerste single wordt uitgebracht en verschijnt in de Hollandse Nieuwe van 3VOOR12 Nederland. Vlak daarna wordt het ook door KX Radio opgepikt.
In november wordt poptempel VERA aangedaan.

Door de Popronde wordt het werk van Bresters omschreven als ‘enerzijds upbeat en helder, anderzijds slepend en schemerig.’
Inmiddels zijn online 3 gratis albums verschenen, waarvan 1 live-album.
Het 4e album,WAR!, met artwork van de Franse fotografe Harrie Meuble, zal in februari digitaal worden uitgebracht.