De expositie spOORlog die momenteel in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te zien is, is de afgelopen week erg goed bezocht. Woensdagavond kwamen er na de dodenherdenking zo’n 150 belangstellenden naar het stationsgebouw om de foto-expositie aldaar te bekijken. Smetje op de avond was dat zo’n 20 bezoekers dachten dat behalve de koffie ook de mok waarin deze geserveerd werd gratis was en dus kon worden meegenomen…


Op bevrijdingsdag waren er naar schatting ongeveer 300 kinderen en ouders in het stationsgebouw vanwege de kindermiddag, die in samenwerking met het 5 mei-Comité werd georganiseerd. Terwijl de kinderen zich prima vermaakten met het schminken, het luchtkussen of de rondritten per paardentram was er voor de ouders gelegenheid om de expositie over de rol van de spoorwegen in de Tweede Wereldoorlog te bekijken, aangevuld met werkstukken van de hoogste groepen van de twee basisscholen uit Zuidbroek.


Om ongeveer 15.45 uur was de prijsuitreiking van de mooiste werkstukken. In drie categorieën waren er winnaars. In de categorie ‘werkstukken’ was de eerste prijs voor Thijs en Johan (De Tandem). José (De Wegwijzer) won met haar inzending de eerste prijs in de categorie ‘documentatiemappen’. Tot slot was er een prijs voor Lyanne (De Wegwijzer) vanwege haar tekening over de herdenking van de Oranje soldaten. Na de prijsuitreiking werden de ballonnen van de ballonnenwedstrijd opgelaten.


Heeft u de expositie spOORlog nog niet bekeken, dan is zaterdag 14 mei uw laatste kans om dat alsnog te doen. Van 10.00 – 17.00 uur is het stationsgebouw geopend. De toegang is gratis.


Het NNTTM bedankt het 5 mei-Comité voor de prettige samenwerking.