Donateur worden

Het station van Zuidbroek is behouden! 

Na jaren van voorbereiding is het in 2014 gelukt:  Het station Zuidbroek is definitief behouden voor het nageslacht! Dit gebouw stond in 2001 op de slooplijst van de Nederlandse Spoorwegen. Het betreft hier een 3e klasse Staatsspoor station dat gebouwd werd in 1865. Het is het laatste nog bestaande station van dit type. Dankzij de stichting NNTTM (sinds eind 2006 officieel eigenaar) is het gebouw gered van de sloop en is het trein- en trammuseum gerealiseerd na jaren hard werken aan de restauratie waarbij de karakteristieke elementen zoals de zijvleugels en de authentieke bovenbouw opnieuw zijn opgebouwd, nadat deze in de vijftiger jaren van de vorige eeuw verwijderd waren.

Door de inzet van vele vrijwilligers en de financiële en materiële hulp van sponsoren en fondsen heeft geleid tot een imposant hersteld station. Om het geheel in uitstekende staat te kunnen houden is blijvend onderhoudswerk  nodig. De kosten daarvan zijn niet gering. Ook voor de verdere exploitatie zijn we mede afhankelijk van de financiële ondersteuning van donateurs en sponsoren. Mede dankzij deze bijdragen is het NNTTM in staat haar activiteiten uit te voeren.

En naast financiele bijdragen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

U kunt ons meehelpen door donateur te worden!  Dit zijn de mogelijkheden:

€ 10,- donateur

Dit bent u al voor € 10,- per jaar. Als dank ontvangt u uitnodigingen voor evenementen die in en rond het station worden georganiseerd.

€ 15,- donateur
Hiervoor ontvangt u vier keer per jaar het officiële informatieblad “Het Tussenstation”. U blijft zo op de hoogte van al het NNTTM nieuws. Ook is er in dit blad aandacht voor de geschiedenis van de spoorwegen in het noorden van Nederland. Dit gebeurt aan de hand van foto’s en achtergrondartikelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het donateurschap kunt u het NNTTM-infopakket voor donateurs aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat (zie ‘Contact’) of onderstaand formulier invullen.

(Zie voor sponsoren elders!)

Aanmeldingsformulier