Beste bezoekers

Aankomend weekend viert ons museum het 20 jarig jubileum. Het is zaterdag 17 juli precies 20 jaar geleden dat het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek werd opgericht door een drietal treinfanaten. Alhoewel het museum pas in 2014 officieel werd geopend, vieren we toch alvast het kristallen jubileum.
 
Met in achtneming van de coronamaatregelen, hebben wij op onze verjaardag voor alle bezoekers een gratis gebakje klaarstaan. Om het jubileum een extra feestelijk accent te geven, wordt er een tijdelijke mini-expositie over 20 jaar NNTTM ingericht.
 
Bijzonder spectaculair is natuurlijk ons nieuwste aanwinst van het museum. Sinds vorige week beschikken we over een heuse locomotor, een locomotief van het type ‘Sik’ die veel werd gebruikt voor het rangeren met goederenwagens. De machine staat trots en sierlijk, maar tijdelijk, aan de straatzijde van het stationsgebouw in Zuidbroek. De loc zal op termijn worden opgenomen in de uitbreidingsplannen aan de oostzijde van het museumstation. Een deel van de financiering van deze plannen hoopt de stichting uit een huis-aan-huis actie te halen. Hierover zal binnenkort meer informatie worden bekendgemaakt.
 
Vanaf eind juli is de (uitgestelde) expositie over de geschiedenis van de Friese spoorwegmaatschappijen NFLS en NTM in ons spoorwegmuseum te zien. Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.
 
Ons museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak.