Op 15 december 2017 organiseert het NNTTM een Weihnachtsreise nach Weener. Dit in samenwerking met het Organeum, de St.-Georgs-Kirche en Arriva. De reis begint in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum.

Het museum is vanaf 17.00 uur geopend. U kunt zelf rustig rondkijken of een rondleiding krijgen. Vanaf 18.00 uur staat er een stamppot buffet voor u klaar in het museumcafé. Ook het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.  Vervolgens vertrekken we met de trein van 19.15 uur naar Weener.

We krijgen daar een rondleiding door het organeum. Het Organeum is een museum dat gewijd is aan toetsinstrumenten. De collectie omvat meer dan 100 historische toetsinstrumenten. Het museum werd in 1997 opgericht en is gevestigd in een herenhuis dat dateert uit 1870. Het staat in het oude centrum van Weener en heeft als doelstelling bij te dragen aan de ontwikkeling, onderzoek en promotie van de Noordwest-Duitse orgelgeschiedenis.

Na een glaasje Punch lopen we naar de Evangelisch-Hervormde St.-Georgs-Kirche, een kerkgebouw waarvan het oudste deel, het schip, stamt uit de dertiende eeuw. Het koor dateert uit de vijftiende eeuw. De losstaande kerktoren is gebouwd in 1738. Het pronkstuk van de kerk van Weener is het kerkorgel uit 1710, ontworpen door Arp Schnitger. Het behoort tot diens latere werk. Het werd mede gebouwd door zijn zoon Franz Caspar Schnitger. In 1782 is het door de orgelbouwer Johann Friedrich Wenthin uitgebreid en van een orgelkas in rococostijl voorzien.

Hier geeft de heer Ludolf Heikens een rondleiding en een kerstgerelateerd mini-concert op het orgel aangevuld met een paar werken die erg mooi klinken op dit orgel. Hij licht de werken mondeling toe. Om 22.08 uur vertrekken we weer richting Zuidbroek.

De totaalprijs van deze Weihnachtsreise is € 35,00 p.p. voor niet-donateurs, donateurs betalen € 30,00 p.p.. U kunt daarnaast als herinnering aan deze avond een gegraveerd wijn– of theeglas bestellen voor € 3.50 per stuk. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier te versturen en het totaalbedrag over te maken op banknummer NL 14 RABO 0174 1812 48 onder vermelding van Weihnachtsreise.

In Weener moeten we twee keer een kwartiertje lopen. Indien u daartoe niet in staat bent kunt u dat hieronder bij ‘opmerkingen’ aangeven. Wij zorgen dan voor vervoer.

Opgave en betaling voor 10 december 2017Uw reservering is pas definitief als we uw betaling hebben ontvangen en worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Er zijn maximaal 50 plaatsen beschikbaar. Uiteraard ontvangen de mensen die te laat zijn hun betaling terug.

Fout: Contact formulier niet gevonden.