Donateur worden

Het station van Zuidbroek is behouden! 

Na jaren van voorbereiding is het eindelijk gelukt:  Het station Zuidbroek is definitief behouden voor het nageslacht! Dit gebouw stond in 2001 op de slooplijst van de Nederlandse Spoorwegen. Het betreft hier een 3e klasse Staatsspoor station dat gebouwd werd in 1865. Het is het laatste nog bestaande station van dit type. Dankzij de stichting NNTTM is het gebouw gered van de sloop en kunnen de plannen voor een trein- en trammuseum worden gerealiseerd. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de restauratie van het stationsgebouw. De karakteristieke elementen zoals de zijvleugels en de authentieke bovenbouw zijn opnieuw opgebouwd, nadat deze in de vijftiger jaren van de vorige eeuw verwijderd waren.

De restauratie is voltooid en er worden  in het museum tentoonstellingen gehouden over oude voorwerpen  (te denken valt aan kostuums, petten, wisselstellers, foto’s, etc.) Ook trekken de wisselexposities over spoorse onderwerpen de aandacht. Een grote modelbaan met schaalmodellen van stations, waaronder dat van Zuidbroek, zullen worden nagebouwd in de toestand zoals deze er vroeger uit hebben gezien.

Na een korte periode waarin het NNTTM het station van NS Vastgoed huurde, is de stichting sinds eind 2006 officieel eigenaar van het stationsgebouw. Door de inzet van vele vrijwilligers en de financiële en materiële hulp van sponsoren en fondsen heeft geleid tot een imposant hersteld station, waarin veel geld is geïnvesteerd.

Om het geheel in uitstekende staat te kunnen houden is blijvend onderhoudswerk  nodig. De kosten daarvan zijn niet gering. Ook voor de verdere exploitatie zijn we mede afhankelijk van de financiële ondersteuning van donateurs en sponsoren. Mede dankzij deze bijdragen is het NNTTM in staat haar activiteiten uit te voeren.

U kunt ons meehelpen door donateur te worden!  Dit zijn de mogelijkheden:

€ 10,- donateur

Dit bent u al voor € 10,- per jaar. Als dank ontvangt u uitnodigingen voor evenementen die in en rond het station worden georganiseerd.

€ 15,- donateur
Hiervoor ontvangt u vier keer per jaar het officiële informatieblad “Het Tussenstation”. U blijft zo op de hoogte van al het NNTTM nieuws. Ook is er in dit blad aandacht voor de geschiedenis van de spoorwegen in het noorden van Nederland. Dit gebeurt aan de hand van foto’s en achtergrondartikelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het donateurschap kunt u het NNTTM-infopakket voor donateurs aanvragen. Hiervoor kunt u contact opnemen met het secretariaat (zie ‘Contact’) of onderstaand formulier invullen.

(Zie voor sponsoren elders!)

Aanmeldingsformulier